
Gevel impregneren: Langdurige bescherming tegen vocht en vuil
Bescherm je gevel tegen vocht, vuil en slijtage met professionele gevelimpregnatie. Voorkom schade en verleng de levensduur van je woning. Ontdek onze aanpak!
Waarom je gevel impregneren een slimme keuze is
Je gevel staat dagelijks bloot aan regen, wind en vervuiling. Zonder bescherming kan vocht in de stenen trekken, wat leidt tot schimmel, vochtdoorslag en zelfs vorstschade. Ook algen, mossen en roetaanslag krijgen zo vrij spel.
Door je gevel professioneel te laten impregneren, maak je deze waterafstotend zonder het uiterlijk te veranderen. Dit betekent:
- Geen vochtdoorslag of doorsijpelend regenwater
- Minder kans op schimmel en groene aanslag
- Langere levensduur van je gevel
- Eenvoudiger schoon te houden
Onze impregneertechnieken
Bij Gevelprotect werken we uitsluitend met hoogwaardige, dampopen impregneermiddelen. Dit betekent dat vocht van binnenuit nog steeds naar buiten kan, maar regen en vuil niet naar binnen trekken. We passen verschillende technieken toe, afhankelijk van je geveltype en situatie:
- Transparant impregneren – Een onzichtbare, waterafstotende laag zonder kleurverandering.
- Gevelcoating met vuilafstotende werking – Ideaal voor gevels die extra bescherming nodig hebben tegen vervuiling.
- Hydrofoberen – Een methode die voorkomt dat water in de gevel trekt, zonder het ademende vermogen aan te tasten.
Onze specialisten bepalen welke techniek het beste past bij jouw gevel, zodat je maximaal profiteert van de bescherming.
Onze werkwijze: van inspectie tot langdurige bescherming
Wij zorgen voor een zorgvuldige en effectieve impregneerbehandeling in vier stappen:
- Gratis gevelinspectie – We bekijken de staat van je gevel en adviseren de beste oplossing.
- Voorbereiding en reiniging – De gevel wordt eerst grondig gereinigd om vuil en aanslag te verwijderen.
- Impregneren van de gevel – Met professioneel spuitwerk brengen we de beschermende laag egaal en nauwkeurig aan.
- Controle en advies – Na de behandeling controleren we het resultaat en geven we tips voor langdurig onderhoud.
Dankzij onze expertise en hoogwaardige middelen garanderen we een langdurige bescherming van je gevel.
Wil je ook een gevel die beter bestand is tegen vocht en vuil? Laat je gevel impregneren door de specialisten van Gevelprotect!
Bekijk enkele gevels die wij geïmpregneerd hebben:
Laat uw gevels vakkundig impregneren
Benieuwd naar de mogelijkheden van gevelreiniging voor uw pand? Dagelijks zijn onze ervaren gevelspecialisten actief in gevelrenovatie en gevelreiniging bij particulieren, (bouw)bedrijven en woningstichtingen in heel Nederland.
Vraag een vrijblijvende offerte aan:
Veelgestelde vragen over gevels impregneren
Als uw muren (te) lang vochtig blijven, is het belangrijk te achterhalen wat hiervan de oorzaak is. Doorgaans is er een bron waar het vocht vandaan komt. Veel voorkomende bronnen bij vochtige muren zijn optrekkend vocht, lekkage in water- of afvoerleidingen en doorslaand vocht. Afhankelijk van de oorzaak van uw vochtige muren, kan het wel of geen zin hebben om de muren te impregneren. Probeer dus eerst de oorzaak te achterhalen, of schakel zo nodig een deskundige in.
Door diverse oorzaken kan vocht aan de binnenkant van de muur een probleem vormen. Ook hier geldt dat eerst de werkelijke oorzaak achterhaald moet worden. Is er sprake van doorslaand vocht, dan kan impregneren de oplossing zijn. Bij doorslaand vocht is de buitengevel dermate poreus dat deze vocht doorlaat naar binnen toe. Bij ernstige schade is gevelrenovatie van toepassing.
Niet elk gevelmateriaal is geschikt om te impregneren. De meest toegepaste gevelstenen zijn doorgaans goed te impregneren: gele en rode baksteen, kalkzandsteen, beton en ook stucwerk. Deze materialen zijn ‘ademend’, waarbij vocht van binnenuit naar buiten kan. Met impregneren geef je de gevel een ademende beschermlaag. Geschilderde gevels en materiaal als damwand is niet te impregneren.
Vaak krijgen wij de vraag wat nu precies het verschil is tussen inpregneren, impregneren en hydrofoberen.
Op zich is dat niet zo ingewikkeld: ‘inpregneren’ is verkeerd geschreven en moet eigenlijk ‘impregneren’ zijn.
Wat is dan het verschil tussen impregneren en hydrofoberen?
Impregneren betekent: het verzadigen van een vaste stof met een vloeistof. Dat zien we niet alleen bij gevels, maar bijvoorbeeld ook bij kleding, schoenen en gordijnen. Meestal gaat het dan om beschermingsmiddelen, of middelen voor brandwerendheid.
Als we praten over hydrofoberen, dan hebben we het specifiek over iets water afstotend maken. ‘Hydro’ betekent water, en ‘foberen’ betekent afstoten. Hydrofoberen betekent in dit geval dus een gevel impregneren met een water afstotend middel.
Het impregneren van gevels is op het oog een simpele klus. Toch zijn er een aantal zaken waar u goed rekening mee moet houden wanneer u besluit zelf te impregneren. Zo is van belang dat het impregneer niet in aanraking komt met kunststof, hout en glas en moet u zorgen dat het in de juiste hoeveelheid op de gevel terecht komt.
Na impregneren is een gevel optimaal beschermd tegen vocht en aanhechting van vervuiling. Door de invloeden van weer en wind slijt de impregneer natuurlijk wel langzaamaan af. Gemiddeld blijft een gevel zo’n 10 jaar goed beschermd na impregneren.